Kim over|10 dingen die je moet weten over een Boudoir Fotoshoot

boudoir fotoshoot, zwolle, overijssel, amsterdam, enschede, sensueel, sexy, vrouwelijk, trouwen in 2020, trouwen in 2019, maastricht

Ik loop hier al een tijdje mee. Inmiddels ben ik al bijna 5 jaar fotograaf en sinds ik meer en meer boudoir fotosessies doe, zijn er een aantal dingen die ik steeds weer van mijn klanten hoor. Met deze blog hoop ik dat mijn klanten (en andere fotografen) weten wat ze van een boudoir fotoshoot mogen verwachten.

1. Het is heel normaal om gespannen / zenuwachtig te zijn. Om heel eerlijk te zijn; vind ik dat juist helemaal niet erg! Ik zal je uitleggen waarom. Een boudoirsessie is doorgaans niet zomaar een fotoshoot. Uit ervaring kan ik vertellen dat een boudoir sessie ook een mentale ontwikkeling met zich meebrengt; je krijgt meer zelfvertrouwen en je leert bovendien jezelf en je lichaam beter kennen. Op het moment dat iemand zich gespannen of zenuwachtig voelt dan betekent dat automatisch dat iemand even uit haar comfortzone gaat. En dus bezig is om zichzelf verder te ontwikkelen. 

nicole, boudoir, fotoshoot, zwolle, boudoirfotograaf, portretfotograaf, portret, sexy, sensueel, trouwen 2020

2. Ik oordeel niet over jouw lichaam – ik let er niet eens op! Ik weet dat dit een beetje raar klinkt. Maar heel eerlijk, dat is niet mijn werk. Ik moet me juist bezig houden met het poseren, het licht, de emoties en nog veel meer. Dus JA, ik ZIE je wel, maar ik ben je niet aan het doorgronden of ontleden. Ik ben juist bezig om het beste uit jezelf te halen en je op de juiste en meest realistische manier vast te leggen; want dat is juist wat we zien. 

3. Dat gezegd hebbende; zowel mannelijke als vrouwelijke fotografen kunnen boudoir foto’s maken. Jep, er zijn hele perverse fotografen in deze tijd. Maar eerlijk is eerlijk, ik heb ook een aantal fantastische mannelijke boudoir fotografen gezien. Ook dat heeft een voordeel; een man kijkt totaal anders naar een vrouw dan een vrouw. En dat wil niet zeggen dat er een juiste of foute manier is. Mannen zijn gewoon anders dan vrouwen . 

Wanneer je op zoek gaat naar een Boudoir fotograaf, hou dan in gedachten waar jij je het meest prettig bij voelt. Wil je een vriendin meenemen omdat jij je daar prettig bij voelt? Doen! Maar…. ook daarvoor geldt, neem een vriendin mee die vervolgens zich niet beledigd voelt wanneer jij halverwege de fotoshoot bedenkt dat je toch liever alleen met mij wilt zijn. Een professioneel fotograaf zal je nooit, maar dan ook nooit onprettig laten voelen – dus die vriendin is misschien toch niet zo nodig als dat je nu denkt. 

nicole, boudoir, fotoshoot, zwolle, boudoirfotograaf, portretfotograaf, portret, sexy, sensueel, trouwen 2020

4. Geloof me; je hoeft echt niet die 5 of 10 kilo af te vallen voordat je een boudoirsessie boekt. Tip: Alles valt of staat met de kleding die je meebrengt. Met de juiste kledingstukken kan ik je op alle mogelijke manieren poseren die nodig zijn om de meest waanzinnig mooie foto’s aan je te leveren. Doordat ik je op de juiste manier laat poseren, zie je er net zo goed uit als in het echte leven, zo niet beter!  Vooraf maken we samen een Pinterest board; we kijken wat jij voor ogen hebt en welke kleding je nodig hebt om dat beeld te bereiken.

Doe jezelf nou een plezier; ga naar een lingeriewinkel waar ze je op de juiste manier kunnen op meten en adviseren over je bh-maat – De meeste vrouwen dragen een verkeerde bh maat. Het zal je verbazen dat wanneer je een bh met de juiste maat draagt, wat dat met je hele postuur doet! Je ziet er beter uit, slanker en je voelt je gewoon veel aantrekkelijker! 

5. Nope; photoshop kan dat niet verhelpen

Ja, ja, ja, er zijn een aantal dingen die ik met photoshop kan verhelpen. Zoals die ene tatoeage die je in een dronken bui hebt laten zetten toen je 18 was.  Die kan er makkelijk af. Maar een tatoeage over je hele rug, wordt wel een stuk lastiger. Bespreek vooraf met je fotograaf hoe en wat zij met photoshop om gaan na een shoot.

boudoir fotoshoot, zwolle, overijssel, amsterdam, enschede, sensueel, sexy, vrouwelijk, trouwen in 2020, trouwen in 2019, maastricht, sandton, pillows, suite

6. Hoe ongemakkelijker het voelt; des te beter het eindresultaat.Veel fotografen zullen de boudoir fotoshoot promoten als een sexy dagje uit – waarbij je compleet in de watten wordt gelegd, ze doen het klinken als bijna een dagje bij de welness. 

Ik ga je nu vertellen dat – ook al laat ik je fantastisch voelen – het is hard werken. Je gaat de meest akelig hoge hakken aan doen, de meest ongemakkelijke kleding en in poses waarbij je je zou afvragen hoe lening je moet zijn. Maar…. man wat is het allemaal waard. Echt vertrouw op mijn, ook al voelt het heel raar en ongemakkelijk – dit is waar je mij voor betaald. Ha! je gaat zelfs het leven van een model meer waarderen. 

boudoir fotoshoot, zwolle, overijssel, amsterdam, enschede, sensueel, sexy, vrouwelijk, trouwen in 2020, trouwen in 2019, maastricht, sandton, pillows, suite

7. Ook al “doe je het voor hem” –  deze is ook echt voor jezelf. 

Vaak komen dames bij mij die de fotosessie boeken voor hun partner. Maar om heel eerlijk te zijn; deze hele ervaring en belevenis is eigenlijk voor jezelf. De foto’s zijn slechts een aandenken. Ervaar het en beleef het, elk moment, elk detail en alles wat je daarbij voelt. De foto’s zorgen ervoor dat je even weer terug gaat naar deze bijzondere dag en naar hoe fantastisch je je toen voelde. Jij verdient dit meer dan wie dan ook! 

boudoir fotoshoot, zwolle, overijssel, amsterdam, enschede, sensueel, sexy, vrouwelijk, trouwen in 2020, trouwen in 2019, maastricht, sandton, pillows, suite, lake garda,

8. Ja, ik baal er ontzettend van dat ik je foto’s niet mag gebruiken op social media. Ik ga de meest waanzinnige foto’s van je maken en ik BAAL er vaak zo ontzettend van  dat ik ze vervolgens niet mag gebruiken op social media. Want tja, als ik niet mijn werk met anderen kan delen of laten zien, hoe kom ik dan aan ander werk?  Dat is niet makkelijk. 

Maar – dat gezegd hebbende – ik zal altijd respect hebben voor je eigen privacy. Wanneer jij geen modelrelease ondertekend, of niet akkoord gaat met het publiceren van je foto’s op social media of andere marketinguitingen, dan zal ik me daar aan houden. Het gaat mij erom dat jij tevreden bent en je er happy bij voelt. 

Daarom; vertel vooral aan anderen hoe jij de boudoir fotoshoot bij mij ervaren hebt en hoe ontzettend tof wij waren! Jij weet als geen ander dat boudoir fotoshoots geboekt worden op vertrouwen en ervaringen van anderen. Wanneer jij vertrouwen hebt in ons, vertel het asjeblieft aan anderen! 

boudoir fotoshoot, zwolle, overijssel, amsterdam, enschede, sensueel, sexy, vrouwelijk, trouwen in 2020, trouwen in 2019, maastricht, sandton, pillows, suite

9. leeftijd en omvang zijn niet interessant. 

Of je nou maat 34 of 54 hebt, wanneer je 25 of 85 bent, ik vind het belangrijk dat iedere vrouw haar eigen vrouwelijkheid viert. ongekend. En dan bedoel ik dus echt ALLE vrouwen. Beperk jezelf niet door zelf allerlei bezwaren te bedenken. Dat is slechts je eigen hoofd dat je voorliegt. 

boudoir fotoshoot, zwolle, overijssel, amsterdam, enschede, sensueel, sexy, vrouwelijk, trouwen in 2020, trouwen in 2019, maastricht, sandton, pillows, suite

10. Wees voorbereid; dit zou zomaar je leven kunnen veranderen. Dus jij denkt dat je een fotosessie boekt om cadeau te geven of voor de lol. Dat doe je ook! Echter, vaak is er een ander gevolg door deze ervaring. 

Heel vaak gaan vrouw inzien wie ze werkelijk zijn en wat hun geheime krachten zijn, wat ze werkelijk waard zijn. Het geeft ze kracht om eindelijk echt te gaan leven. Dat ze hun dromen achterna gaan – ze kiezen voor relaties die goed voor ze zijn, solliciteren op die ene functie die ze zo graag zouden willen – gaan verre reizen maken – worden verliefd…. echt, de mogelijkheden zijn eindeloos. Dit is niet zomaar een fotoshoot, dit is een ongekende ervaring! 

boudoir fotoshoot, zwolle, overijssel, amsterdam, enschede, sensueel, sexy, vrouwelijk, trouwen in 2020, trouwen in 2019, maastricht

Ik hoop oprecht dat dit wat meer helderheid geeft op wat een boudoir fotoshoot inhoud. Deel dit vooral met je vriendinnen en waag de sprong! Het is het echt meer dan waard!

Plan hieronder je een GRATIS bel afspraak om alle mogelijkheden door te nemen!

 

pinterest

Heb je al een Pinterestboard met inspiratie voor je boudoir sessie? Pin deze blog met deze foto!